Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i mogućnost manjih lokalnih izlivanja bujičnih reka.

„Na području Srbije još danas lokalna pojava jačih plјuskova sa grmlјavinom (uz količinu padavina veću od 20 milimetara za tri sata) sa tendencijom postepene stabilizacije vremena posle podne i uveče“, navedeno je u opozrenju RHMZ.

Takođe je navedno da su na manjim bujičnim vodotocima na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama tokom dana mogući su kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima.

Povezane vesti:

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a više padavina očekuje se u prvom delu dana.

Od podneva na severu, do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Najniža temperatura od 16 do 20, najviša od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

U Beogradu ujutro i pre podne oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, sredinom dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab severozapadni. Najniža temperatura 19, najviša 26 stepeni.

Meteoropatske tegobe mogu imati srčani bolesnici, kojima se preporučuje smanjena fizička aktivnost, a oprez se savetuje i osobama sa respiratornim obolenjima.

Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost, pa se i učesnicima u saobraćaju preporučuje dodatni oprez.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar