rashađivanje Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdato je upozorenje u kom se navodi da se sutra na istoku i jugoistoku, a od nedelje do u utorka u celoj zemlji, očekuju veoma visoke temeprature.

IZ RHMZ naovde da će temeperature biti u većini mesta između 35 do 37 stepeni, te da će u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji biti na snazi narandžasti meteoalarm, odnosno upozorenje koje označava opasno vreme. U subotu će narandžasti meteoalarm biti upaljen za čitavu zemlju.

Foto: Printscreen RHMZ

U Beogradu se očekuje temperatura od preko 40 stepeni

Na portalu „Wheater2Umbrella“ najavljeno je ranije da će u Beogradu dostizati i 41 stepen narednih dana.

Zastrašujući toplotni talas širi se sa severa Afrike prema jugu Evrope, napisao je nedavno na Tviteru škotski meteorolog Skot Dankan.

Kako je meterolog Marko Čubrilo rekao, „jako toplo“ vreme zadržaće se u Srbiji do 20. avgusta, a možda i duže. Dodao je i da će vrućine u Srbiji da se nastave i u septembru, kada će temperatura iznositi i 30 stepeni.

Ovo je najozbiljnije u nizu upozorenja koje je izdao RHMZ poslednjih dana.

AMSS: Upozorenje na visoke temeperature i pojačan saobraćaj

Na putevima u Srbiji danas se očekuje pojačan saobraćaj, uz visoke temperature vazduha i veoma toplo vreme, pa se vozačima savetuje da na put krenu odmorni, u najsvežijem delu dana, i da voze pažljivo i strpljivo, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Saobracaj guzva
Saobraćajna gužva Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Prema izveštaju jutros od 6.00 na naplatnim stanicama i na graničnim prelazima nije bilo dužih zadržavanja, ali AMSS ističe da su u toku dana zbog predstojećeg vikenda moguća duža čekanja i na teretnim i na putničkim terminalima.

Trenutno se putnička vozila zbog granične procedure zadržavaju na Špiljanima i Gostunu oko 20 minuta, na Horgošu oko sat i po, dok na ostalim prelazima nema čekanja, a za teretna vozila u izveštaju AMSS-a nije bilo podataka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar