Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vršilac dužnosti direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić rekla je za RTS da u Srbiji nema nestašice zaštitnih maski. Međutim, u apotekama koje smo pozvali kažu da maski nema i da je neizvesno kada će stići.

Maske se od osam sati isporučuju svim apotekama u kojima je došlo do nedostatka, rekla je Radojević Škordić za RTS.

„Prva količina isporučena je u 8 ujutro u svim apotekama u kojima je došlo do nedostatka maski, a do 14 časova dobićemo potvrdu da li su sve apoteke zadovoljene sa dovoljnom količinom maski“, precizirala je ona.

Iz sektora za snabdevanje Apoteka „Beograd“ kažu da su maske sa filterima, koje štite od zagađenja vazduha, davno rasprodate, dok se u pojedinim apotekama može naći po neka preostala obična hiruška maska. Specijalnih maski za zaštitu od koronavirusa nije bilo, niti su u planu.

„Trenutno čekamo informacije od određenih dobavljača da li će se maske pojaviti u toku dana. Za sada ne mogu sa sigurnošću da kažem gde će i kad će biti“, poručuju iz Apoteka „Beograd“.

U Apoteci BENU u Novom Sadu su nam rekli da maski trenutno nema i da ne mogu sa sigurnošću da tvrde kada će ih biti, jer je do sad bilo više pogrešnih najava.

Pozvali smo i BENU apoteku u Kragujevcu gde su nam kratko poručili da se maske očekuju sredinom marta.