Nepoznata osoba je bacila crnu farbu na mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu. Ipak, to nije dugo potrajalo, pošto se pojavila grupa mladića, među kojima jedan sprejem 'sanira' grafit sa likom osuđenog ratnog zločinca.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Za restauraciju su doneli i merdevine.

Kako javlja reporter Nova.rs, jedan prolaznik im dao 1.000 dinara da „popiju nesto“.

Od jutros je ispred murala bilo prisutno nekoliko policajaca u civilu koji se nalaze malo dalje od murala. Inače, zatekli smo i jednog starijeg muškarca koji je na mural zakačio cveće. Saobraćaj teče normalno, a inače pored murala nalazi se i poklopac od kantice za farbu.

Repoerter Nova.rs razgovarao je i sa stanarima zgrade. Jedna od njih se, izlazeći iz zgrade, nasmejala kada je videla uništen mural ratnog zločinca i dodala:“Opet“. Kako kaze za nas portal sve ovo im se „više popelo na glavu“.

„Ovo ce ovako izgleda u nedogled .Nemamo mira od svega“, rekla nam je stanarka zgrade.

U međuvremenu, kako javlja naš reporter, stigla je i grupa momaka koji su prionuli na čišćenje murala, kao i kada je prethodnog puta prekriven farbom. Mural je „opran“ nakon nekih pola sata.

Podsetimo, nakon najave Inicijative mladih za ljudska prava da će prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, Ministrarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je tu akciju.

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović je privedena nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića, da bi dan kasnije Đorđo Žujović iz Socijaldemokratske partije Srbije bacio kreč na mural.

Bonus video: Čišćenje murala Ratka Mladića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare