Foto: gre jak / Alamy / Alamy / Profimedia

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu uspostavila je novu uslugu registrovanim korisnicima Portala eUprava - elektronsku dostavu (eDostava) rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu u Jedinstveni elektronski sandučić na Portalu.

Prva lokala samouprava koja će ovu uslugu pružiti svojim građanima je Apatin.

Naime, korisnici Portala eUprava počinju da dobijaju ova rešenja elektronskim putem, dok oni koji nisu korisnici nastavljaju da dobijaju rešenja u fizičkom obliku preko javnog poštanskog operatora.

Ovom uslugom se u potpunosti digitalizuje rad lokalnih poreskih administracija od elektronske prijave poreza na imovinu, elektronskog generisanja i dostavljanja rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu, do mogućnosti elektronskog plaćanja poreza, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Korisnici Portala eUprave iz Apatina mogu izborom odgovarajuće opcije na Portalu da dobijaju obaveštenje o pristiglom rešenju u Jedinstveno elektronsko sanduče putem SMS poruke ili elektronske pošte.

U narednom periodu i ostale lokalne poreske administracije u Srbiji kada budu pripremale rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu omogućiće korisnicima Portala eUprava dostavljanje rešenja u Jedinstveni elektronski sandučić.

Više informacija o eDostavi rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu moguće je dobiti na adresi: [email protected] .

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar