Ivanka Popović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović izjavila je danas da će Univerzitet u narednim semestrima više uložiti u nastavu na daljinu. Ona je na zajedničkoj sednici Senata i Saveta povodom dana tog univerziteta, priredjenoj u Botaničkoj bašti, rekla da su za nastavu na daljinu potrebna i "značajn sredstva kojih u ovom trenutnu nema dovoljno".

Rekla je da su novu praksu studenti „prigrlili sa entuzijazmom“.

Rektorka je danas uručila počasna zvanja „profesor emeritus“ onima koji su se istakli naučnim i pedagoškim radom i stekli medjunarodnu reputaciju, madju kojima su redovni profesori BU Danica Agbaba, Dragan Budjevac, Vladimir i Marko Bumbašević, Dušan Kovačević, Predrag Piper i Nebojša Radunović.

Sumirajući godišnji rad, rektorka je kao važnu stavku istakla članstvo Univerziteta u evropskoj alijansi „Circle-U“: „Tokom prošle godine smo se udružili, uspešno se prijavili na poziv Evropske komisije i u julu dobili dobru vest.

Ministar proveste Mladen Šarčević kazao je na današnjem skupu da je to ministarstvo imalo „plodonosnu saradnju“ s Beogradskim univerzitetom, kao i sa ostalim u Srbiji.

„Zajednički radimo na ozbiljnoj strategiji obrazovanja i nauke, ne samo do 2027. godine već pokušavamo da zaokružimo celinu do 2030. godine“, rekao je ministar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar