Ivanka Popović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Radila sam po svesti i savesti, a istorija će suditi o svima nama", kazala je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović nakon što na današnjoj sednici Seveta univerziteta nije izabrana za drugi mandat na toj funkciji. Za novog rektora izabran je dekan Arhitektonskog fakulteta Vladan Đokić

„Čestitam kolegi Đokiću na izbornoj pobedi, novom timu želim sve najbolje. Mogu da kažem da je ovo prvi put da je Savet Univerziteta išao mimo glasanja Senata. Pretpostavljam da sve ima razlog zbog čega se tako dešava“, kazala je još uvek aktuelna rektorka Popović.

Na pitanje zbog čega je nakon prednosti koju joj je dao Senat, Savet Univerziteta nije podržao drugog kandidata, rektorka je odgovorila: da je „najbolje da svako zaključi za sebe“. 

Ona će funkciju rektora obavljati do oktobra, a nakon toga će se posvetiti naučnom radu.

„Ovo je jako težak i naporan posao, sa jedne strane imate neko olakšanje da ćete moći da se bavite naulnim radom  i da ću završiti knjigu“, kaže profeorka Popović.

Da podsetimo, na sednici Senata koja je bila održana 12. maja Ivanka Popović dobila je ubedljivu podršku. Ona je tada dobila 27 glasova, a njen protivkandidat 17. Bila su dva nevažića listića.

Da bi se stiglo do Saveta univerziteta, bila je potrebna najmanje trećina to jest 16 glasova članova Senata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare