I produženi rok za završetak radova u Ulici braće Jerković na Voždovcu je probijen je 1. oktobra, a stanari nam danas navode da se i dalje rade i da ne znaju kada će kraj njihovoj agoniji.

Rekonstrukcija Ulice braće Jerković trebalo je da bude završena 1. septembra, ali su radovi navodno zbog problema sa kanalizacijom produženi pa je stanarima obećan novi rok – 1. oktobar.

Stanari su još krajem prošlog meseca već strahovali da će rok biti probijen i da će njihova višemesečna blokada, kako su tada rekli, biti nastavljena. Upravo zato još uvek nema kraja njihovoj agoniji sa radovima u ovoj ulici, a ovaj put ne znaju ni koji je novi rok za kraj radova.

„I dalje se radi, ovo je opšti haos“, žali nam se Veselin, stanar ove ulice.

Foto: Privatna arhiva

Na naše pitanje da li su im nadležni rekli novi rok za završetak radova, stanar ove ulice nam ističe da nisu tražili od gradskih vlasti nikakav odgovor jer, kako nam tvrdi, to „nema svrhe“.

Radovi u Ulici Braće Jerković Foto:Privatna arhiva

Nova.rs je pitala zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića kada će biti konačno završeni radovi u Ulici Braće Jerković, ali do objave ovog teksta nismo dobili odgovor.

Sekretarijat za saobraćaj je odgovorio na naše pitanje i naveo da je dao saglasnost na izmenu režima saobraćaja u Ulici Braće Jerković, na deonici od pijace „Braće Jerković“ do ulice Piva Karamatijevića, u periodu od 01. oktobra do 31. oktobra ove godine.

Radovi u Ulici Braće Jerković Foto:Privatna arhiva

Inače, odgovore nismo dobili ni kada smo 17. septembra već pitali nadležne, odnosno gradsku upravu, kada će biti završeni radovi, a pitanja smo poslali i Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, ali do danas nismo dobili odgovore.

Dok ne saznamo novi rok za završetak tih radova, stanari će i dalje imati problema u svakodnevnom funkcionisanju i hodati pored bagera i peska.

„Blokirani smo od juna ove godine. Život je otežan i za starije ljude, ali i za đake, pošto ovde prolaze linije 18 i 25“, žalili su nam se još sredinom septembra stanari ove ulice, a njihov strah da će rok ponovo biti probijen se ostvario.

On su se još tada žalili da je najveći problem i u tome što se radovi slabo odvijaju.

Radovi u Ulici Braće Jerković Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je 24. juna radove na rekonstrukciji ove ulice Braće Jerković na Voždovcu. Naime, radi se o drugoj fazi radova na deonici dužine od oko 800 metara do Ulice Pive Karamatijevića, dok je prošle godine obnovljen deo do Darvinove ulice.

Radovi u ulici Braće Jerković Foto: Čitalac Nova.rs

„Ovo je ozbiljna rekonstrukcija jer se menjaju kompletne instalacije, vodovodne, kanalizacione, zatim se pravi podloga i nanose se tri sloja asfalta, što će ovoj ulici dati funkcionalnost za narednih dvadeset godina jer njom prolazi i javni prevoz i veliki broj automobila. Svuda sa strane rade se i parkinzi, tako da će i saobraćajnica i trotoari biti urađeni po svim standardima“, rekao je tom prilikom Goran Vesić.

Radovi u ulici Braće Jerković Foto: Čitalac Nova.rs

On je tada rekao i da će rekonstrukcija koštati 1,1 milion evra, a završetak kompletnih bio je planiran do 1. septembra, a deo do pijace do 15. jula.

Bonus video – Radovi u Ulici Braće Jerković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare