Užice, glavna ulica
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Prva trasa glavne užičke Ulice i to od njenog početka do prve raskrsnice u centru, kod zgrade Narodnog muzeja, tokom leta biće potpuno rekonstruisana. U taj projekat 19 miliona dinara uložiće grad Užice, a još toliko izdvojiće Ministarstvo privrede.

Prema rečima gradonačelnice ovog grada, pored zamene asfalta u dužini od oko 400 metara ulice, biće urađeni ivičnjaci i trotoari pokriveni behatonom ali i postavljena kišna kanalizacija. Tako će se rešiti i višegodišnji problem površinskih voda u toj ulici.

Novina je odluka ovog grada da po završetku radova, u narednih pet godina neće biti dozvoljeno nikakvo naknadno raskopavanje ulice zbog postavljanja bilo kakvih novih instalacija. Sa preduzećem „Užice-gas“ AD, dogovoreno je da prilikom raskopavanja postojeće ulice razvedu i postave svoju instalaciju i omoguće građanima priključenje na gas koji je ove godine najpovoljniji do sada.

Plan je da se na ovaj projekat nadoveže projekat izgradnje kružnog toka kod Narodnog muzeja, pa su u toku intezivni razgovori sa resornim ministarstvima, kako bi se obezbedila neophodna finansijska sredstva i za tu namenu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar