Foto: Predrag Vučković

Baš kada smo mislili da Red Bull Show Run događaj ne može da bude uzbudljiviji, sačekalo nas je veliko iznenađenje! Umesto vožnje jednog bolida, kako su najavili organizatori, centralnim beogradskim ulicama prošla su čak dva!

Pobednički bolid RB7 Sebastijana Fetela iz 2011. godine vozio je Dejvid Kultard, da bi potom rame uz rame sa njim u pohod na beogradske ulice krenuo i Patrik Frajzerher, član tima Maksa Ferstapena. Publika koja je brojala preko 50 hiljada posetilaca sa oduševljenjem je dočekala ovaj potez i vozače pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Foto: Predrag Vučković

Ovaj fantastični sportski spektakl upotpunili su stunt rider Aras Gibiježa na dva stunt motora koji je izvodio svoj karakteristični ,,freestyle’’, kao i automobilistički tandem Red Bull Driftbrothers, Elijas i Johanes Houtonđi, koji su svojim specijalno dizajniranim BMW M4 G82 automobilima od 1040 konjskih snaga driftovali na platou ispred Narodnog pozorišta na oduševljenje svih prisutnih.

Foto: Predrag Vučković

Ono što su se svi učesnici složili nakon događaja, to je da do sada nisu imali prilike da nastupaju na sličnom mestu. Dejvid Kultard, legendarni vozač Formule 1 koji je prethodnih nekoliko dana uživao u Beogradu i svoje vreme izdvojio za druženje sa medijima, ali i svim ljubiteljima Formule 1, rekao je da je prilično zadovoljan celim dešavanjem, čemu je doprinela i atmosfera koju je osetio:

,,Po prvi put sam imao priliku da vozim u ovako autentičnom okruženju kao što je Trg republike. Takođe, ono što je veoma važno za ovakvu vrstu događaja jeste publika i energija koja se emituje. Publika se u tom pogledu pokazala izuzetno, tako da je ova vožnja u celoj toj atmosferi i u tom prostoru bila zaista nešto što ću dugo pamtiti. “

Foto: Predrag Vučković

Događaj je himnom ,,Bože pravde” otvorila pop pevačica Tijana Bogićević, dok su za podizanje atmosfere bili zaduženi DJ Miss Millie i Dejan Petrović Big bend. Publiku je od prvog do poslednjeg minuta kroz događaj vodio sportski novinar Srđan Erceg. Na Trgu republike organizovane su ,,experience’’ i ,,chill’’ zone koje su za javnost bile otvorene tokom celog dana.

Uspeh Red Bull Show Run događaja u Beogradu pokazao je koliko u našoj zemlji i regionu postoji interesovanja i ljubavi kako za Formulu 1, tako i za ostale auto- moto sportove, pa se u budućnosti sa nestrpljenjem očekuje još sličnih sadržaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar