Petar Bulat Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Nakon sastanka dela nezadovoljnih članova Studentskog parlamenta sa rukovodstvo Univerziteta u Beogradu, Petar Bulat, prorektor za nastavu za Nova.rs je rekao da među zahtevima "postoji samo jedna realna stvar".

„Mi smo razgovarali sa njima, izneli im ono što je realno, a oni sad razmišljaju. Prema nama, neki od tih zahteva su van onoga što može da ispuni Univerzitet i o tome ne možemo da pričamo. Postoji samo jedna realna stvar, radimo na tome da razjasnimo situaciju“, rekao je Bulat za Nova.rs.

Loptica je sada, makar prema stavu Univerziteta, u dvorištu studenata, i čeka se njihovo dalje postupanje. Prethodno, sastanak studenata i uprave trajao je oko dva sata.

Podsećamo, skoro polovina delegata Studenskog parlamenta nezadovoljna je radom te institucije, pa je rešila da jutros blokira ulaz u Rektorat Univerziteta u Beogradu na Studentskom trgu, dok se njihov glas ne čuje, rekli su njihovi predstavnici za naš portal.

“Ne uvažavaju mišljenje studenata, beže od odgovornosti, ne izlaze pred svoje studente i izbegavaju rešavanje studenskih pitanja”, kaže Filip za Nova.rs.

Studenti su Rektorskom kolegijumu i Savetu Univerziteta u Beogradu predali sledeće zahteve:

1. Otkazivanje ove nakaradne sednice i zabrana izmene Pravilnika o radu i organizaciji SPUB-a do verifikovanja delegata sa svih fakulteta;

2. Poništavanje nelegalnih izbora na Fakultetu organizacionih nauka i organizovanje ponovnih izbora;

3. Stopiranje korišćenja finansija SPUB-a do verifikovanja mandata delegata sa svih fakulteta.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Takođe zahtevamo i ostavke svih članova Izborne komisije jer, nakon sramnog izbornog procesa koji su oni vodili do sada, izlišno je nadalje uopšte razgovarati o njima kao relevantnim činiocima celokupnog izbornog procesa a kamoli trpeti da neuko, traljavo i skandalozno nastave da se bave pitanjima izbornih radnji koje još uvek nisu završene na svim fakultetima”, navedeno je u saopštenju Studentskog parlamenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar