Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji su u poslednja 24 sata evidentirana još 4.803 pacijenta pozitivna na koronavirus, a preminule su još 54 osobe.

Testirane su 15.784 osobe‬, a na respiratorima je 271 pacijent.

U Srbiji je juče bilo evidentirano još 5,657 pozitivnih na koronavirus, a preminule su još 52 osobe.

Testirano je bilo ukupno 20,071 osoba‬, a na respiratorima je 285 pacijenata.

***

U ovom trenutku imamo 54 odsto vakcinisane populacije, da bismo u narednu godinu ušli mirnije, potrebno nam je 80 odsto obuhvata. Maske možemo skinuti na proleće, ali pod ovim uslovom, u suprotnom, čeka nas prirodni proces koji je surov i sa sobom može ostaviti fatalne posledice. U epidemiji jedino rešenje je vakcina, a ako želimo svoj život nazad moramo biti odgovorni, reći „ne“ antivakserima, ali i politikanstvu koje je uzelo maha, kaže u intervjuu za „Blic“ epidemiolog i član Kriznog štaba prof.dr Branislav Tiodorović.

***

Epidemiloška situacija u Novom Pazaru još uvek je nestabilna, a prema podacima do kojih smo došli od početka meseca u Novom Pazaru je od korona virusa preminulo 25 osoba. A samo tokom jučerašnjeg dana život od ove opasne bolesti izgubila su 4 pacijenta.

***

Premijerka Ana Brnabić ponovila je danas da je vakcinacija jedino pravo rešenje za epidemiju korona virusa, a da su sve ostalo „polumere i produžavanje agonije“. Ona j ocenila da će se bez vakcinacije „ići iz talasa u talas epidemije dok se svi nevakcinisani ne zaraze“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar