Foto: Printscreen/RTS2

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da u Srbiji jedan radnik nedeljno pogine na svom radnom mestu, a više od 1.000 ih biva povređeno ili obogaljeno, i da je zato trebalo mnogo ranije doneti precizniji i rigorozniji zakon koji bi regulisao bezbednost i zdravlje na radu.

„Usvajanje Predloga zakona o bezbednosti i zdravlju na radu poklopilo se sa smrću dve radnice stranih kompanija. Radnica koja je radila u ’Leoniju’ u Kraljevu umrla je od posledica pada, premorena zbog višednevnog rada od 10 sati zbog ubrzanja trake. Radnica koja je radila u ’Asteru’ u Nišu umrla je od srčanog udara na poslu, a nije joj bilo dozvoljeno da napusti fabričku halu i to je platila životom“, rekla je Sanda Rašković Ivić na sednici Skupštine Srbije.

Poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković rekao je da bi trebalo smanjiti poreze na zarade, jer će to voditi ka povećanju plata između 10 odsto i 20 odsto.

„Novca za to ima dovoljno. Pevačica Jelena Karleuša dobiti od Telekoma milion i po evra, od kojih 350.000 za svoj album, 150.000 za druge troškove, i milion evra za emisiju na televiziji Prva. Neko će dobiti milion i po evra, a neko će gledati da preživi do kraja meseca sa 400 evra ili 500 evra mesečno“, naveo je Stanković.

***

BONUS VIDEO – Radnici stradaju, niko ne odgovara: Ko je kriv za propuste u bezbednosti na radu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar