AstraZeneka; vakcinacija
Foto: EPA-EFE/Andrzej Grygiel

Građani Kruševca stariji od 45 godina vakcinu od danas mogu da prime bez prethodne prijave preko portala eUprava, dok će od sutra to moći da učine i ostali građani Rasinskog okruga, potvrdio je direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić.

Kako je naveo, takvu mogućnost od danas imaju građani koji primaju vakcinu u glavnom punktu za vakcinaciju u kruševačkoj Hali sportova, te u ambulantama u Velikom Šiljegovcu, Velikim Kupcima i Jasici, a od sutra će to moći da učine i meštani u ambulantama u još šest kruševačkih sela i ostali građani Rasinskog okruga na punktovima u svojim opštinama.

Gašić je sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović i predstavnicima zdravstvenih ustanova iz tog grada danas obišao vakcinalne punktove u dva sela u okolini Kruševca.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je „svima koji se pitaju zašto direktor Bezbednosno-informativne agencije obilazi ambulantu i proces vakcinacije“ kazao da je zdravlje ljudi jednako važno kao i svi ostali poslovi kojima se bavi Bezbednosno-informativna agencija.

„Mi smo vrlo aktivno uključeni od prvog dana pandemije, zajedno i kao pomoć predsedniku u svim aktivnostima od nabavke respiratora i ostale opreme preko kontrole potrošnje istih, a i sada prilikom kontrole same vakcinacije, nabavke vakcina i distribucije svih vakcina“, kazao je Gašić.

Kako je naveo, Kruševac i Rasinski okrug imaju ogromnu količinu zaliha vakcina i dodao je da je potrebno je da građani shvate da je vakcinacija jedini izlaz iz pandemije.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Kruševac Predrag Pavlović apelovao je na građane da dođu da se vakcinišu, jer je „hiljadu puta bolje da dođu u kontakt sa vakcinom nego sa virusom“, navodeći da Kruševac ima sve četiri vakcine, a da bez zakazivanja građani, stariji od 45 godina, mogu da prime kinesku i vakcinu AstraZeneka.

U kruševačkoj Hali sportova i u pomenute tri seoske ambulate, građani koji imaju 60 godina ili su stariji, mogli su od utorka da prime vakcinu bez prethodne prijave preko eUprave, a tu mogućnost prvog dana je iskoristilo 1.123 lica.

Prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, prvu dozu vakcine primilo je 19.743 osoba, a obe doze 11.345, dok je u Rasinskom okrugu prvom dozom vakcinsano 34.437 osoba, a obe doze je dobilo 20.286 ljudi.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar