Foto:bolnicakrusevac.org.rs

U Rasinskom okrugu je u protekla dva dana potvrđeno 80 slučajeva infekcije koronavirusom, od kojih 37 u Kruševcu, a 29 u Aleksandrovcu.

Prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, šestoro novoinficiranih je iz Ćićevca dok je po četvoro iz Trstenika i Brusa.

Na infektivnom odeljenju kruševačke bolnice smešteno je 77 pacijenata, što je za pet više nego pre dva dana.

Na današnjoj sednici Saveta Rasinskog okruga ocenjeno je da je epidemiološka situacija u Aleksandrovcu loša, u Kruševcu je „preteća“, a nije dobra ni na području opštine Trstenik.

Zaključeno je da je potrebno sprovoditi pojačane mere kontrole i nadzora nad propisanim odlukama na području Aleksandrovca i Trstenika, opština u kojima je ranije uvedena vanredna situacija.

Podaci Rasinskog upravnog okruga pokazuju da je od 9. do 15. novembra, u zajedničkom nadzoru republičkih i lokalnih inspekcijskih službi, u tom okrugu sprovedeno 319 kontrola, od kojih su 247 obavile lokalne komunalne inspekcije i komunalna milicija.

Slede sanitarna inspekcija sa 37 nadzora, tržišna sa devet, turistička i inspekcija za rad sa po pet, dok su 16 nadzora obavile ostale inspekcije.

U 34 kontrolisana objekta utvrdjene su 83 nepravilnosti, najčešće nepostojanje dezobarijere i kršenje obaveze nošenja maske.

Propisana fizička distanca nije ispoštovana u 11 slučajeva a dezinfekciono sredstvo nije korišćeno u osam objekata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar