Podeli
Profesorka u penziji Vesna Rakić Vodinelić Foto: N1; Vesna Rakić Vodinelić

Profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union u penziji Vesna Rakić Vodinelić izjavila je u Danu uživo, govoreći o prebijanju u Novom Sadu, da je policija ta koja mora da izađe na mesto događaja da izvrši uviđaj i da o tome sačini službenu belešku.

“Prva službena beleška, što je u javnosti saopšteno, potiče od 4. septembra, 11 dana pošto se događaj desio, to je već nešto što može da izazove sumnju”, kaže ona.

Govoreći o prebijanju u Novom Sadu, kaže da su “mnoga pitanja nelogična”.

“Pre svega što je policiji trebalo toliko mnogo vremena da ‘sazna’ da je izvršeno ovo krivično delo, a potom i da reaguje. Ne znam šta se tu desilo, mogli bismo da napravimo mnogo verzija događaja, ali moguće da se radi o licu koje neko visoko pozicioniran štiti, i da mu je trebalo vremena da pobegne iz zemlje”, kaže ona.

Ističe da se ovde radi o nanošenju veoma teških povreda.

“Policija je ta koja mora da izađe na mesto događaja da izvrši uviđaj i da o tome sačini službenu belešku. Prva službena beleška, što je u javnosti saopšteno, potiče od 4. septembra, 11 dana pošto se događaj desio, to je već nešto što može da izazove sumnju”, kaže ona.

Za teške telesne povrede nadležan je, kaže ona, Osnovni sud, dok je za pokušaj ubistva nadležan Viši sud.

“Čula sam i kolegu Seada Spahovića, koji misli da je do prekvalifikacije ovog krivičnog dela došlo da bi javni tužilac smirio javnost i dao težu kvalifikaciju od one koja je data, ja mislim da je to da bi nadležan bio Viši, a ne Osnovni sud. Moguće da se i ja varam”, kaže ona.

Veruje da ovaj slučaj ne bi ni došao do očiju javnosti da se “počinilac nije na tako bestijalan način obračunao sa žrtvom”.

Prema njenim rečima, sad prvenstveno treba da nas interesuju koraci tužilaštva i policije, traže tog počinioca i njegovo privođenje u Srbiju.

Komentari

Vaš komentar