Radovanović: Podaci o broju umrlih se bezočno krivotvore

Podeli:
Zoran Radovanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Sve češći su dokazi koji prostom matematikom pokazuju da pravi podaci o broju zaraženih i preminulih premašuju brojke koje nam se zvanično saopštavaju. Nelogičnosti otkrivaju mediji poput BIRN-a i NIN-a, a na njih glasno ukazuje i epidemiolog Zoran Radovanović.

Poslednji podaci do kojih je došao nedeljnik NIN pokazuju da je samo tokom jula na koronavirus u Srbiji testirano barem sto hiljada ljudi manje nego što je objavljeno, a zaraženo je bilo bar 6,5 hiljada više. Profesor Radovanović, u izjavi za Nova.rs, konstatuje da su različitim pristupima novinarka NIN-a Sandra Petrušić i on stigli do istog zaključka: u ovoj zemlji se bezočno krivotvore podaci o obolevanju i umiranju od kovida 19.

„Ostajem pri ranije datoj oceni da je u pitanju verovatno najveća prevara u preko 800 godina dugoj istoriji srpske medicine. Nije važno za koliko stotina hiljada je uvećan broj obavljenih PCR testova i da li je tri ili četiri puta smanjen stvarni broj umrlih od ove bolesti. Suština je u tome da se nipodaštava inteligencija ovog naroda i da vlast zvanično nameće laž kao svoje pravo, uz neskrivenu poruku da sumnjičavima slede kazne (smena s položaja, gubitak službe, uvrede i ponižavanje)“, jasan je Radovanović.

Zoran Radovanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

 

Naš sagovornik tvrdi da tačni podaci postoje od 28. marta, kada je u Institutu „Batut“ uspostavljen elektronski informacioni sistem za kovid 19.

„Taj sistem daje (ili je, bar, davao) preciznu sliku u realnom vremenu, jer je svaki lekar bio dužan ne samo da prijavi bolesnika, već i svaku promenu stanja njegovog/njenog zdravlja, i to u roku od samo dva sata. Te podatke, pripremljene samo za odabrane, BIRN je jednom uspeo da prikaže javnosti.

Iz njih, ali i iz drugih informacija, koje su postale široko dostupne zahvaljujući nemaru, neukosti ili bahatosti vlasti (šta nam ko može!?), vide se razmere počinjenih falsifikata“, objašnjava Radovanović.

Radovanović tvrdi da postoje precizne brojke, a do njih može da dođe samo odabrani krug ljudi, možda ni svi članovi Kriznog štaba.

„Mi ostali raspolažemo pojedinim podacima, pa njihovim sklapanjem, kao kada se radi mozaik, sagledavamo dimenzije počinjenih manipulacija na globalnom planu, tj. u celoj Srbiji. Razlike deluju zastrašujuće“, zaključuje Radovanović.

Neke preciznije odgovore na nove informacije i nepoverenje koje se uvećava pokušali smo da dobijemo od predstavnika Kriznog štaba, ali do objavljivanja ovog teksta nismo uspeli da stignemo do njih.

Od 278 preminulih do kraja juna, Konovom računicom čak 239 preminulih samo u Beogradu

Inače, profesor Zoran Radovanović već duže vreme tvrdi da se zvanične cifre o koronavirusu u Srbiji i one realne ne poklapaju. Poslednji put na to je ukazao u svom autorskom tekstu za list Danas. Tada se osvrnuo i prostom matematikom negirao izjave člana Kriznog štaba Predraga Kona.

Kako je tada napisao Radovanović, Kon je izbrojao 210 preminulih od kovida 19 na području grada od marta do kraja maja, a dopustio je da bi toj sumi moglo da se doda „29 smrtnih ishoda od virusnih pneumonija, kojih prethodnih godina nije bilo“.

dr Predrag Kon Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Mada smatra da tako ‘demantuje one koji su uvereni da se radilo o daleko većem broju smrti’, iz narednih pasusa videćemo da on ustvari prevazilazi njihove slutnje o 2.000 umrlih u celom periodu.

Dr Kon opovrgava Krizni štab i Institut ‘Batut’ koji tvrde da su u celoj Srbiji do 1. juna od kovida 19 preminule 244 osobe, dakle otprilike koliko je on žrtava izbrojao samo u Beogradu. Tako se približava vrlo konzervativnoj BIRN-ovoj proceni o 388 skrivenih pokojnika, čime se dolazi do 632 žrtve u celoj zemlji.

Mora se imati u vidu da je drugi talas epidemije u Srbiji (jun-septembar) i po obolevanju i po umiranju bio dvostruko masovniji od prvog (mart-maj). Sledstveno, u Beogradu je kovid 19 odneo do sada preko 700 života (239 + 2 x 239 = 717), a imajući u vidu odnos populacije glavnog grada i cele zemlje, po Konu ispada da je Srbija zbog epidemije izgubila preko 2500 svojih žitelja.

Ostaje još jedna važna pojedinost. Predstavnici vlasti se pozivaju na potvrde o smrti koje treba da pokažu ‘celu istinu’. To bi važilo za sredine u kojima se pošteno pristupa šifrovanju. Nažalost, jedan od razloga pobune oko 3000 lekara je ogorčenost što su im načelnici menjali već upisane dijagnoze (otuda onaj bezlični potpis: kovid tim).

Pojedini savesni doktori su snimili celokupnu dokumentaciju, uključujući svoje i naknadno “frizirane” uzroke smrti. To će pomoći da se pre ili kasnije bar neki direktori bolnica i načelnici odeljenja suoče sa bolnom istinom da su počinioci krivičnih dela“, napisao je tada Radovanović.

Profesor Radovanović je ovaj tekst objavio na Fejsbuku, a usledio je i komentar Predraga Kona: „Samo nije do maja nego do kraja juna“.

Tako, ovoj računici treba dodati još 34 zvanično preminule osobe od kovida tokom juna. Čak i da niko od te 34 osobe nije preminuo u Beogradu, to nas dovodi do maksimalno 278 preminulih od korone do kraja juna – od toga čak 239 u Beogradu.

Neki maliciozni bi rekli, „matematika je jasna: preminulih nije ni bilo“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar