Milan Blagojević Namenska

Javni konkurs za izbor generalnog direktora preduzeća MB Namenska AD Lučani objavljen je u dnevnom listu "Politika". Generalni direktor ove državne fabrike trenutno je pukovnik u penziji Radoš Milovanović, koji se na toj poziciji nalazi više decenija.

Konkurs za novog direktora MB Namenska; Foto: Printscreen

Podsetimo, u toku je sudski proces u kome je Milovanović prvookrivljeni, zbog utvrđivanja odgovornosti za eksploziju u proizvodnji u pogonu Raketnih goriva u kojoj su smrtno stradala dva radnika.

Suđenje u ovom postupku je u početnoj fazi saslušavanja okrivljenih, a novo ročište je zakazano za 11. jun, u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Konkurs za direktorsko mesto u lučanskoj fabrici će do narednog ročišta biti završen, te je moguće da Milovanović opet konkuriše za direktorsko mesto. Valja naglasiti da je jedan od uslova u konkursu da lice koje konkuriše, nije osuđivano za krivična dela protiv privrede.

Formalno, odluku o izboru generalnog direktora doneće organ koji je konkurs i raspisao – Nadzorni odbor preduzeća, čija je odluka, kako je navedeno u tekstu konkursa – konačna. Da li će tako stvarno biti, ostaje da se vidi.

Ipak, u Lučanima se „šuška“, da će direktorska fotelja ostati u rukama Radoša Milovanovića. Da li će ipak MB „Namenska“ dobiti novog generalnog direktora, biće poznato uskoro.

Foto: printscreen/ ministarstvo odbrane

Inače, Radoš Milovanovoć je u poodmaklim godinama, poseduje stručno znaje, ali za vreme njegovog mandata preko dvadeset radnika stradalo je na svom radnom mestu. Upravo zbog toga Milovanović je završio na optuženičkoj klupi, jer je porodica nastardalog Milomira Milovojevića odlučila da ide do kraja kako bi odgovorni za smrt njihovog sina i brata – odgovarali. Milomir Milivojević je poginuo u eksploziji u junu 2017. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare