Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović upozorio je danas na "skandalozno mešanje države i politike" u izbore za predsednika UNS, zakazane za 29. maj. Prethodno je grupa članova uprave UNS saopštila da je Agencija za sprečavanje korupcije ocenila da direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević, kao javni funkcioner, može da bude i predsednik Udruženja novinara Srbije iako je komisija UNS odbacila njegovu kandidaturu zbog obavljanja javne funkcije.

„Na to smo reagovali i mislimo da je tu opet reč o pokušaju zloupotrebe udruženja i očiglednoj zloupotrebi institucija, kao što su i mene nedavno te iste kolege prijavile da ugrožavam bezbednost novinara, a nikakav argument i dokaz nisu za to imale. Samo su hteli da iskoriste to u jednoj političkoj borbi i da pokušaju da me diskvalifikuju“, rekao je Radomirović za televiziju Pink, a preneo je UNS.

Ponovio je da, po Statutu Udruženja, članovi UNS koji su na državnim funkcijama i koji imaju status javnog funkcionera ne mogu biti birani na izborima 29. maja u Beogradu.

„Dosadašnji protivkandidat je odbio da podnese ostavku na tu javnu funkciju i ne može biti biran za predsednika UNS jer bismo onda napravili presedan. Ne može neko ko je na javnoj funkciji i ko prima platu iz državnog budžeta, ko ne živi od novinarstva, da bude biran za predsednika UNS“, kazao je Radomirović koji je jedini kandidat za predsednika Udruženja na predstojećim izborima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar