grejanje
Foto: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je sistem grejanja JKP "Beogradske elektrane", kao "najveći u ovom delu Evrope", spreman za predstojeću grejnu sezonu, saopštila je Gradska uprava.

Tokom obilaska toplane na Novom Beogradu, Radojičić je podsetio da grejna sezona počinje 15. oktobra.

Ukoliko prosečna celodnevna temperatura bude bila 12 ili ispod 12 stepeni Celzijusa, gradske vlasti mogu da daju instrukciju da grejanje počne 1. oktobra, precizirao je Radojičić.

Naglasio je da JKP „Beogradske elektrane“ u svom sistemu imaju 36 toplana i kotlarnica, greju 310.000 stanova, površine veće od 22.000.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, putem 1.600 kilometara toplotne mreže.

I u Pirotu Toplana pripravna za početak grejanja od 1. oktobra
Gradska toplana u Pirotu uspešno je završila ovogodišnji remont postrojenja i spremno dočekuje novu grejnu sezonu, rečeno je agenciji Beta.

Direktor Toplane Bratislav Ćirić rekao je Beti da su tokom remonta kontrolisali svih 110 mernih mesta u gradu i Energanu Senjak.

„Od 1. oktobra, Toplana će biti pripravna za početak grejanja i pre zvaničnog početka sezone 15. oktobra, u slučaju da dnevne temperature budu niže od 12 stepeni. U tom periodu biće obavljene i tople probe u stanovima i poslovnom prostoru“, rekao je Ćirić.

Prema njegovim rečima, pre desetak dana Gradska toplana potpisala je ugovor sa snabdevačem gasa za celu grejnu sezonu.

„Cene energenata za sada su nepromenjene, a samim tim i cene grejanja i tako će biti do Nove godine“, rekao je Ćirić i dodao da će nastojati da se cene daljinskog grejanja ne menjaju do kraja grejne sezone.

Ćirić dodaje da su pri kraju radovi na priključenju Srednje stručne škole i Akademije tehničko – vaspitačkih nauka na daljinski sistem grejanja u ovoj grejnoj sezoni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare