Zoran Radojčić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić objasnio je danas da su mere kojima se produžava rad ugostiteljskih objekata u gradu oročene na 40 dana, a da će, ukoliko epidemiološka situacija to bude zahtevala, i u odnosu na nedeljno ili dvonedeljno praćenje, doći do izvesnih korekcija po tom pitanju.

„Mali ugostiteljski objekti su pod rizikom i imaće priliku da malo “prodišu“ u teškoj ekonomskoj situaciji, ali je vrlo važno da sve bude u skladu sa epidemiološkim pravilima koja su postavljena. U pitanju su objekti sa baštom“, naglasio je Radojičić.

On je dodao da je najvažnije držanje propisane distance i nošenje maski.

Povodom početka školske godine, on je rekao da su škole počele po planu pre neki dan i još jednom pozvao roditelje da ukoliko prepoznaju simptome kod dece, ona nikako ne treba da idu u školu.

„Moramo svesti rizik na najmanju meru. S druge strane, važno je da deca ne izgube početak školske godine“, naveo je gradonačelnik.

Kazao je da gradski saobraćaj funkcioniše dobro.

„Svakako je to tačka velikog rizika. Imamo 1357 autobusa na terenu i negde oko 50 odsto zauzetosti autobusa. Značajno je i što škole imaju međusmene kako ne bi dolazilo do opterećenosti gradskog prevoza“, zaključio je Radojičić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare