Zoran Radojicic
Zoran Radojičić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVI

Dodelom bespovratnih novčanih sredstava za kupovinu udžbenika za učenike prvog i drugog razreda, Grad Beograd nastavlja kontinuiranu politiku unapređivanja obrazovanja, ulaganja u razvoj školstva i pomoći školarcima, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je naveo da je septembar mesec u kojem je đacima i njihovim roditeljima potrebna dodatna pomoć, zbog početka nove školske godine.

„Kao i godinama unazad, tako se i ove godine trudimo da olakšamo roditeljima kupovinu udžbenika, kao i da školovanje njihove dece bude što kvalitetnije“, rekao je Radojičić, a saopštila Gradska uprava.

Grad je objavio Javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za udžbenike učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola u Beogradu za školsku 2021/2022. godinu, a Radojičić kaže da će i učenici od trećeg do šestog razreda novu školsku godinu započeti sa novim tabletima.

Bespovratna sredstva se dodeljuju za udžbenike iz matematike, srpskog odnosno maternjeg jezika, za predmet „Svet oko nas“ i strani jezik kao obavezni predmet naših najmlađih osnovaca.

Bespovratna sredstva namenjena su za kupovinu, ali i pokriće troškova već kupljenih štampanih udžbenika, rekao je Radojičić i dodao da će novac biti uplaćen na račun svakom roditelju ili staraocu, koji blagovremeno podnese potpunu prijavu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar