Beogradska autobuska stanica Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nezavisni sindikat BAS-a sutra u podne organizuje štrajk upozorenja, zbog, kako su naveli, nagomilanih problema koje rukovodstvo BAS-a želi da reši otpuštanjem većine radnika.

Kako za Nova.rs navodi Slobodan Kovrljija, radnici od juna ove godine slušaju priče o velikim otupuštanjima, iako im niko zvanično ne saopštava detalje.

Koji su zahtevi?

„Raskid ugovora o radu za kompletno staro rukovodstvo, koje nas je dovelo u ovo  stanje, pokretanje postupka krivićne odgovornosti, ako postoje elementi za to.

PROČITAJTE JOŠ

Pisane garancije za sve radnike koji budu ostali da rade na novoizgrađenoj stanici i

Minimalna cena otpremnine 1500 evra po godini staža za radnike koji žele da odu ili budu tehnološki višak“, navodi se u saopštenju.

Od maja novi direktori 

Kako je naš portal već pisao, na vanrednoj sednici Skupštine akcionara Beogradske autobuske stanice (BAS) održanoj u maju , preduzeće je dobilo šest neizvršnih direktora. Kako se može videti iz zvaničnih biografija imenovanih direktora, u odlučivanje u BAS-u su se uključili kadrovi bliski ministru Siniši Malom, projektu Beogradu na vodi, a među njima su i predsednik opštine Stari Grad, te izvršna direktorka „Wireless media“, firme koja je u vlasništvu Igora Žeželja.

BAS početkom godine na novoj lokaciji? 

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je početkom oktobra da očekuje da će nova autobuska stanica na Novom Beogradu početi da radi od početka 2024. godine.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar