Rade Panić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

"Predsednik je loše obavešten. Pazar je imao sigurno bar pet ventilatora pre nego što je on doneo 10 plus tri, a prema mojim saznanjima, ako je Kraljevo imalo osam, Pazar je imao pet. Nije dobro pročitao moj tvit ili se pravi lud", ovako za Nova.rs odgovara Dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) na prozivke predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom gostovanja na RTS-u.

Na pitanje kako komentariše pisanje medija o tome da bolesnici leže po hodnicima novopazarske bolnice, kao i izjavu predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Rada Panića o nedostatku kadra i medicinske opreme, Vučić je upitao: Ko je taj Panić?

„On nije predsednik nikakvog sindikata zdravstvenih radnika nego jednog od najmanjih sindikata i to je čovek koji najstrašnije gadosti i laži govori o svojoj zemlji, kaže da rade tri respiratora a rade svih 10“, rekao je Vučić komentarišući izjave predsednika Sindikata lekara i farmaceuta.

„Postavio sam pitanje jasno gde je razlika između 18, koliko ih mora najmanje da ima i onog što je on juče naveo, a to je bilo 10, a danas je rekao i 13 .Ono što je bitno jeste da li su ti ventilatori u funkciji . Dakle juče nam je rekao da je troje intubirano i na ventilatoru, a sad je rekao svih 10 su u upotrebi. Sigurno laže. Ja sam danas dobio dojavu da se po Pazaru slikaju fotografije, a danas su raspakivali opremu koja je stigla kao pomoć iz inostranstva, a imam informaciju iz Kragujevca kada su lekari otišli prvi put zatekli su ventilatore maltene neraspakovane . Znači predsednik sigurno laže“, kaže za Novu.rs Panić i dodaje:

držali

„Zna on kako se zovem samo ne sme da izgovori ime zato što će njegovi glasači koji gledaju RTS da guglaju i da me nađu. Ono kako se ova država u prethodnih šest godina bori protiv nas jeste da nam nikad ne izgovore ime sindikata niti moje imene niti ime našeg rukovodstva .Opet su rekli sindikat u zdravstvu sa čime navrću vodu na Zorana Savića  i Sindikat u zdravstu i socijalnoj zaštiti koji je njihov, koji je državni sindikat“.

Rade Panić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Panić dodaje da oni jesu brojno manji, ali da su  strukovni sindikat, bez njih nema posla.

„Kad lekar kaže ja ne radim onda svi ostali koji su zaposleni u zdravstvu mogu da sede i gledaju. Ne postoji niko ko može sem lekara da napiše lekarski izveštaj da potpieš i stavi pečat. Jedni mi možemo da se poredimo sa sudijama i pilotima“.  Ono što ja mislim da tvitnem jeste da predsedniku raste nos, jer sve ovo šta priča laže“, dodaje na kraju Panić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare