Foto: BalkansCat / Shutterstock

Kako je N1 pre tri meseca objavio, kada je Štedlerov elektromotorni voz povučen sa relacije Kraljevo - Požega, kako bi saobraćao na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada, da će ruski vozovi koji su ih zamenili otkazivati u vrelim danima, to se i dogodilo. Sada umesto elektrovoza, na elektrificiranoj pruzi, ponovo saobraća "ruska dizelka".

Jedna od najrentabilnijih voznih linija od Kraljeva do Požege, ponovo je postala neizvesna za putnike. Kako smo ranije već govorili, kada je Štedlerova kompozicija odvezena na brzu prugu od Beograda do Novog Sada, postavilo se pitanje šta će „ruske dizelke“ raditi na ovoj liniji.

Jer, zbog toga što hladnjaci ruskih „dizelki“ stradaju od vrućine i ranije se dešavalo se da često budu u kvaru.

Tri meseca nakon što su stigle u Kraljevo, sve isto je počelo ponovo da se dešava. Jer, ruske lokomotive su zbog kvara na hladnjacima često u garaži, pa putnici uopšte i ne znaju da li će voz ka Požegi i krenuti.

U utorak ujutru, u 7.55 sati voz je trebalo da krene iz Kraljeva, ali nije ga bilo na peronu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam šta da vam kažem. Nije dobro. Ali, šta ćemo. Moramo da trpimo. Tu smo gde jesmo“.

N1: Jel vam se dešavalo da dođete na stanicu, a da je polazak otlazan?

„Mnogo puta. Samo nam kažu da voz ne saobraća. I nema druge“, kaže jedan putnik.

Kako nam je ispričao ovaj izvor, niko ne zna da li će vozovi krenuti prema redu vožnje.

Iz „Srbija Voza“ kažu za N1 da održavanje infrastrukturnih kapaciteta nije u njihovoj nadležnosti.

„Tokom organizacije saobraćaja dizelmotornih vozova za prevoz putnika, serije 711, sporadično dolazi do pregrevanja garnitura najčešće zbog rashladnog sistema, što je direktna posledica stanja infrastrukture i rastinja uz prugu“, kažu iz ovog preduzeća.

Dok svi pričaju o brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada na kojoj vozovi dostižu brzine od 200km/h, unutrašnjost Srbije se vratila u prošlost. Putnici koji se često voze od Kraljeva do Požege, objašnjavali su kako je Štadlerov voz bio nešto najbolje što su na srpskim prugama doživeli. Sada ne mogu da se načude da će ponovo morati da putuju sa zebnjom da li će uopšte stići na odredište.

BONUS VIDEO: Kakva je bezbednost putnika u preopterećenim i starim vozilma javnog prevoza u Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar