radovi na putu
Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Radovi na jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Srbiji, izgradnji deonice autoputa E-763, "Miloš Veliki", od Preljine do Požege, u punom su jeku, izvode se svakodnevno i odvijaju se po planu, saopštili su danas Putevi Srbije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Radovi se izvode u punom profilu autoputa u dužini od 30,96 kilometara, od Preljine preko Prijevora, Pakovraća i Lučana do Požege.

Topografski i geomorfološki uslovi zahtevaju izmeštanje postojeće tehničke infrastrukture i izgradnju tunela i brojnih mostova na čak trećini trase.

Radovi se izvode na tri tunela, 35 mostova ukupne dužine 5.196 m, četiri nadvožnjaka ukupne dužine 592 m i obuhvatataju i izgradnju 1.912.000 metara kubnih nasipa i dve kompletne saobraćajne petlje, koje će omoćiti rasterećenje postojeće obilaznice oko Čačka.

Tuneli „Laz“ i „Munjino Brdo“, dužine oko 2,8 kilometara, sa dve tunelske cevi za svaki pravac, biće naduži tuneli u Srbiji.

Na petlji Preljina, autoput ,“Miloš Veliki“ spajaće se sa budućim autoputem E-761 i deonicom Pojate – Preljina i na taj način biće povezan sa autoputem E-75. Na autoputu „Miloš Veliki“ kod Požege, razdvajaće se autoputevi prema Crnoj Gori i prema Kotromanu na granici sa Bosnom i Hercegovinom.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar