Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Javno preduzeće Putevi Srbije u odgovoru na pitanja Nova.rs navelo je da nisu odgovorni za jučerašnje dešavanje na autoputu "Miloš Veliki" kada se u svih šest traka vozilo u istom smeru. U ovom preduzeću navode da je tunel "Brančić" bio zatvoren zbog saobraćajne nesreće, da su oni uradili sve što je do njih a da je za ugrožavanje bezbednosti učesnika u saobraćaju nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U odgovoru se navodi da se saobraćajna nesreća dogodila 02.04.2021. u 16:04 časova na deonica puta Ljig – Takovo, u tunelu Brančić,  u smeru Beograd – Čačak.

U nesreći su učestvovala dva putnička vozila koja su blokirala obe saobraćajne trake zbog čega je tunel bio zatvoren.

U JP Putevi Srbije navode da su preduzeli sve neophodne bezbednosne mere „u skladu sa svojim nadležnostima“.

U ovom preduzeću tvrde da su saopštenje o saobraćajnoj nesreći prosledili svim medijima a da su učesnici u saobraćaju obavešteni putem izmenljive saobraćajne signalizacije da koriste alternativni putni pravac – petlju Ljig. U Putevima dalje objašnjavaju kako se desilo da kolona vozila krene u suprotnom smeru.

„Obustava saobraćaja kroz tunel Brančić prouzrokovala je kolonu vozila ispred samog tunela i nekoliko desetina vozača se ne želeći da sačeka normalizaciju saobraćaja, samoinicijativno se okrenulo i vozilo u suprotnom smeru, ne poštujući saobraćajnu signalizaciju i postupajući suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, ugrožavajući kako svoju tako i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju“, navode u odgovoru JP Putevi Srbije.

Dodaju i da nisu nadležni za sprovođenje kaznenih odredbi koje se odnose na nepoštovanje Zakona o bezbednosti saobraćaja, već Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podsetimo, juče se na društvenim mrežama pojavio video snimak s autoputa „Miloš Veliki“ na kome se vidi kako kako vozila u svih šest traka idu u istom smeru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar