Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

U više navrata noćas dolazilo je do prekida snabdevanja električnom energijom u Čačku.

O tome svedoče za Nova.rs stanari gradskog naselja Vinara, a usled težine snega ispred zgrade u Pigovoj ulici slomilo se drvo koje, pukom srećom, jutros kada se to dogodilo, nije nikoga povredilo.

Kako to izgleda, najbolje pokazuje fotografija koju je ekipa našeg portala napravila.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Stanari zgrade sa kojima smo razgovarali navode da više od pet časova noćas nisu imali struju. Rada, koja stanuje u ovoj višespratnici kaže da nije imala mogućnost da nahrani svoju jednogodišnju bebu.

„Ovo je stvarno katastrofa, pa nije petnaesti vek. Sinčić se budi noću da popije flašicu mleka, to mu omogućava lakši i lepši san. Međitim, više od pet sati tokom prošle noći nismo imali električnu energiju i morala sam da ga ljuljam i nosim kako ne bi plakao , priča za Nova.rs ova zabrinuta i neispavana majka kojoj je sinčić slabo spavao.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Ispred zgrade smo zatekli i ženu koja je zgranuta činjenicom da je drvo koje se obrušilo usled težine snega moglo da povredi ili čak ubije nekoga.

„Evo sami uklanjamo stablo, nije mi jasno zašto nadležni nisu posekli trula stabla, da li je to predsednik kućnog saveta, neka Javna preduzeća ne znam. Ovo je bruka i sramota“ , navodi naša sagovornica.

Prema informacijama koje smo dobili iz EDB Čačak, oko šest hiljada potroša na čačanskim seoskim područjima trenutno nema uredno snabdevanje električnom energijom.

„Radimo na otklanjanju kvarova, nadamo se da ćemo tokom dana uspeti da rešimo te probleme“, rečeno je za Nova.rs u ovom preduzeću.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

U lokalnoj samoupravi navode da su svi putevi prohodni. Kako su nam rekli obezbeđeno je 45 miliona dinara za potrebe čišćenja saobraćajnica.

„Čistimo sneg na seoskom području, ali i sporedne puteve koji nisu u programu zimskog održavanja“, kažu u čačanskoj gradskoj upravi. Kako smo saznali od pojedinih Čačana, u prekidu je i internet u pojedinim delovima grada pored Morave.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar