Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić nije danas položio vremensku kapsulu u temelje fontane na Cvetnom trgu. Umesto toga, zamenik gradonačelnika otišao je sa predsednikom Vučićem na otvaranje radova na intermodalnom terminalu u Batajnici.

Iako je „događaj“ najavljen dan ranije, gradski čelnik imao je, izgleda, bitnija posla.

Inače, Vesić je kapsulu u temelje trebalo da položi sa Vojinim Đorđevićem, vlasnikom kompanije „Voda voda“, o kojoj su mediji pisali kao jednom od najvećih poreskih dužnika. Zamenika gradonačelnika sačekale su jutros brojne medijske ekipe – N1, Newsmax Adria, FONET, Slobodna Evropa, TV Prva – ali uzalud. Nezvanično, zamenik graondačelnik otkazao je događaj još juče, ali nije obavestio medije koji njemu nisu bliski…

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na „licu mesta“ bili su aktivisti pokreta „1 od 5 miliona“, koji su spremili performans. Uzalud…

„Pošto Goran Vesić već nedeljama unazad ignoriše problem koji se dešava na Čukaričkom rukavcu, gde gomila uginule ribe već tri nedelje pluta po površini vode. Nadležni ne reaguju. Dok vodom pliva otrov, Goran Vesić postavlja vremensku kapsulu i bavi se svojom fontanom. Pošto on ignoriše problem, mi smo došli da mu donesemo ovu vodu i ovu ribu, da on pomiriše i da ispita da li je ta voda zagađena. Hteli smo i da ga pitamo ko nas truje, pošto se u blizini Topčiderske reke, koja se uliva u Čukarički rukavac, nalazi minimum 10 fabrika, a sigurno i više, koje mogu da budu potencijalni zagađivači“, kaže Sofija Nedeljković iz „Jedan od pet miliona“.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Oni će zameniku gradonačelnika dati rok od 48 sati da građanima odgovori na pitanje ko ih truje? Ukoliko ne bude odgovora, kantu sa vodom iz Čukaričkog rukavca i uginulom ribom planiraju da odnesu direktno u Vesićev kabinet.

Zamenika gradonačelnika htela je da dočeka i Beograđanka Snežana Đorđević. Za tu priliku spremila je i transparent: „Hara korona, a grad nosi fontanu“.

„Imamo  6.000 ljudi koji umiru od posledica zagađenja vazduha, a to je mnogo više nego što ih umire od korone. Ovaj grad je takav kao kada se štrokave žene našminkaju, tako i oni šminkaju Beograd“, kaže Snežana Đorđević.

Danas su mnoga pitanja ostala bez odgovora. Novinarske ekipe, koje nemaju čestu priliku da zamenika gradonačelnika sretnu i postave pitanja koja mu baš i ne bi odgovarala,  ostale su bez te šanse.

A građani, njima umesto Vesićeve vremenske kapsule, ostaje da naprave neku svoju kapsulu kojom će se vratiti u neka dalja i bolja vremena, vremena u kojima je Beograd imao neki drugačiji miris i šmek od ovog koji se širi Čukaričkim rukavcem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare