Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U ambulanti novobeogradskog doma zdravlja desio se čuveni srpski sindrom “pucanja sistema”, zbog kojeg su pacijenti bili vraćeni i zamoljeni da se testiraju sledećeg dana. Pacijenti se žale, direktorka negira. 

„Ekipa Nova.rs obišla je danas ambulantu u Omladinskih brigada 104, kako bi proverila ima li gužvi i javlja li se veći broj pacijenata sa kovid problemima. Pojedini pacijenti koje smo zatekli požalili su nam se da su juče u prepodnevnim časovima dobili brojeve i rečeno im je da dođu oko 18h istog dana. Pojavili su se u naznačenom terminu da obave lekarski pregled, zatim su, posle sat i po čekanja, obavešteni da je sistem za testiranje prebukiran i da svoj test urade sledeći dan, tj. danas.

Sa druge strane, direktorka Doma zdravlja Božica Nikolić demantovala je navode pacijenata

„Juče sam došla u pola 11h, u 13h su mi dali broj i rekli da se pojavim u 17:30, kad sam se pojavila u to vreme, ispred dve ordinacije čekalo je 50 pacijenata. Poslednja sam došla na red za pregled 20 minuta pre kraja radnog vremena, rekli su mi da se danas vratim na testiranje“, navela je starija gospođa Jelena.

Dom zdravlja Novi Beograd

Ona nije bila jedina, pritužbe su se nizale.

„Bila sam juče, puko im je sistem, jer je urađeno oko 1.000 testova i ostalim pacijentima su rekli da dođu sutra da se testiraju. Radi 7 ordinacija, ko je hitan, da više dana ima simptome ide na knjižicu direktno, a ostali dobijaju broj“, objasnila nam je Marija dok je čekala svoje rezultate testa.

„Mene su isto juče prošetali i sinoć sam uradila brzi test, danas su mi rekli da dođem po rezultate,došla sam jutros u 10h i sad sam dobila negativan test i uput da vadim krv i ponovo se testiram“, svojan iskustvo je sa nama podelila i jedna Bojana, nakon dva sata čekanja.

„Danas sam došao prvi put i na pregled sam čekao dva i po sata, trebalo bi pacijente odmah u labaratoriju da upute, rezultate testa čekam sat vremena“, objasnio nam je gospodin Miroslav svoju situaciju.

„Juče su mnogo testirali čak su ljudima napolju uzimali briseve iz usta“, rekla nam je Ana.

Pacijenti koji su danas dolazili na kontrolu dobijali su brojeve i posle kratkog vremena već dolazili na red za pregled. Nisu se stvarale veće gužve iako je deo pacijenata od sinoć bio upućen da svoje testiranje obavi danas.

Direktorka Doma zdravlja Novi Beograd Božica Nikolić demantovala je navode pacijenata i izjavila da juče nije došlo do prebukiranosti sistema za testiranje. Objasnila nam je kako nijedan pacijent nije upućen na testiranje, a da ga prethodno nije pregledao lekar.

„Pacijente kojima je antigenski test negativan upućujemo da urade PCR i neki to odbiju“, navela je direktorka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare