Foto:BETAPHOTO/LJILJANA STUPAR/MO

Udruženje "Građanski preokret" iz Zrenjanina organizovalo je protest na kome su zatražili račun za gradnju Postrojenja za prečišćavanje vode za piće, zatvaranje pogona za preradu ostataka životinjskog porekla, poništavanje dozvola kineskom "Linglongu". Građani koji su se okupili na zrenjaninskom trgu izneli su više zahteva za Gradsku upravu.

Građani traže da se podnese račun za petogodišnju gradnju postrojenja za prečišćavanje vode za piće, koje nakon nekoliko pokušaja još uvek ne može da isporučuje građanima čistu vodu. Drugi zahtev je da se trajno zatvori pogon za preradu ostataka životinjskog porekla. Taj pogon je, inače, prethodnih dana po nalogu inspekcije obustavio rad dok ne dostave dokaz da uređaj za uklanjanje neprijatnih mirisa radi efikasno.

Zrenjaninci su takođe zahtevali da se ponište sve investicione dozvole date kineskoj kompaniji „Linglong“, koja u Zrenjaninu gradi fabriku guma.

Tokom skupa počelo je i prikupljanje potpisa kako bi se inicijativa za rešavanje ovih problema predala čelnicima gradske vlasti.

Komentari

Svi komentari (2)