Protest stanara u Stepi Stepanoviću Foto:Rada Dević/Nova.rs

Žitelji naselja Stepa Stepanović u Beogradu okupili su se danas oko 11 sati u Ulici Šumadijske divizije nakon čega su krenuli u protestnu šetnju do kružnog toka na Trošarini zbog problema koji pogađaju ovo naselje.

Kako su ranije rekli iz Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović, protest je iznuđen jer nadležni ne reaguju na zahteve koje su izneli ranije na skupu. Građani traže da im se izgradi još jedna škola, vrtić i da naselje pređe u nadležnost grada.

Potpredsednik Udruženja stanara tog naselja Gavro Vujanović rekao je za Tanjug da se protestom želi skrenuti pažnja javnosti na pomenute probleme, i dodao da se Udruženje obraćalo svim nadležnim institucijama.

„Obraćali smo se gradskom Sekreterijatu za obrazovanje, premijerki, predsedniku, imali smo razgovore sa predsednicom opštine, ali dela nema“ rekao je Vujanović.

On je istakao da očekuje da će se nadležni „pokrenuti“ i da će pokazati da žele da reše situaciju u naselju Stepa Stepanović.

„Ali ne rečima i obećanjima, nego delima“ naglasio je Vujanović.

Protest stanara u Stepi Stepanoviću Foto:Rada Dević/Nova.rs

„U zavisnosti od rezultata i odziva nadležnih, razmotrićemo naredne korake i preduzeti sve zakonima dozvoljene postupke kako bi se ispunili zahtevi stanara naselja Stepa Stepanović“, poručili su ranije iz udruženja.

Protest stanara u Stepi Stepanoviću Foto:Rada Dević/Nova.rs

Iz udruženja su i skrenuli pažnju da je ovo građanski protest, te zamolili da se na njemu ne pokazuju bilo kakva stranačka ili druga obeležja. Protest je iznuđen, jer, kako su rekli, nema nikakve reakcije nadležnih na protest koji je održan 18. decembra 2021. godine.

BONUS VIDEO: Protest advokata zbog troškova obrade kredita

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare