Foto: N1

Odbornici u Skupštini grada Loznice nameravaju da u četvrtak 29. jula „usvoje protivustavni prostorni plan grada Loznice kojim će prvi put formalno uvesti rudnik litijuma u jedan zvanični dokument“, saopštile su danas organizacije civilnog društva Otvorena građanska platforma „Akcija“ i Grupa građana „Smelo“ i najavile protest uoči sednice.

Te dve nevladine organizacije pozvale su građane da im se u četvrtak u 9:00 pridruže na protestu koji organizuju ispred zgrade Gradske uprave u Loznici, gde će biti održana sednica Skupštine grada.

Povezane vesti:

Od sugrađana i istomišljenika zatraženo je da učešćem na protestu „kažu šta misle o ovom pokušaju lozničke vlasti da u tišini otvori vrata Rio Tintu“.

Dan ranije, u utorak 28. jula, konferenciju za novnare u beogradskom hotelu Hajat zakazala je kompanija Rio Sava Eksplorejšn i najavila informacije o statusu projekta „Jadar“.

Medijima će se obratiti čelnici kompanije – generalna direktorka Vesna Prodanović, rukovodilac poslova saradnje sa državnim organima Nikola Šunjić, rukovodilac istraživanja u Srbiji Nenad Grubin i glavna savetnica za zaštitu životne sredine Margareta Milosavljević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar