Foto: N1/Milan Nikić

Nikola Radovanović, proizvođač malina i kupina iz aleksandrovačkog sela Donje Vratare, u utorak je započeo štrajk glađu ispred hladnjače "Gornje polje" u selu Lepenac, opština Brus, zbog neisplaćenih poljoprivrednih proizvoda predatih hladnjačaru prošle godine.

„Hladnjača ‘Gornje polje doo’ u Lepencu mi duguje milion i po dinara za isporučene količine malina i kupina, prevoz i otkup 2022. godine. Štrajkujem glađu dvadesetak metara od hladnjače, ne blokiram nikoga, u autu spavam, imam ćebe i jastuk. Ne duguju samo meni. Ima još 44 proizvođača koji nisu dobili novac, a svima hladnjača ukupno duguje gotovo 10 miliona dinara. Ne pomeram se odavde i nastavljam štrajk glađu dok mi ne uplate novac. Rok za isplatu predatih malina i kupina bio je 15 dana, a evo prošlo je čitavih 365 dana“, kaže za portal N1 Nikola Radovanović.

Radovanović dodaje da „svojim potezom ne pravi štetu nikome, dostojanstveno štrajkuje glađu“ i dodaje da su „danas (sreda) bili novinari iz Aleksandrovca, Brusa i Kruševca, ali da niko nije objavio ni reč o njegovom štrajku“.

Nikola Radovanović iz Donjeg Vratara je 32-godišnji suprug i otac dva maloletna deteta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare