Tamara Džamonja i Dunja Simić

Uvažena profesorka psihologije sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Tamara Džamonja Ignjatović, oštro je demantovala tvrdnje Izvršnog odbora (IO) Društva psihologa Srbije (DPS), da “nije mogla biti smenjena sa mesta koordinatorke projektnog tima DPS, jer na to mesto nikada nije ni imenovana”.

“Obavljala sam poslove koordinacije aktivnosti DPS-a sa timom Instituta za Mentalno zdravlje koje vodi projekat. To je bio moj zadatak u okviru projekta i ugovorom je tako definisano. To što me Izvršni odbor nije birao, ne znači da to nisam radila. U to vreme Izvršni odbor nije ni bio formiran”, kaže za Nova.rs profesorka Džamonja.

Tamara Džamonja Ignjatović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, posle teksta koji je jutros objavljen na našem portalu, o smeni profesorke Džamonje Ignjatović sa mesta koordinatorke tima Društva psihologa Srbije (DPS), koje je angažovano na projektu pružanja psihosocijalne pomoći posle tragičnih događaja u „Ribnikaru“ i Mladenovcu, oglasio se Izvršni odbor DPS, na čijem je čelu Dunja Simić (saradnica Nebojše Stefanovića i SNS) da demantuje, kako su naveli „netačne navode iznete u štampanom izdanju lista ’Nova’ i na portalu Nova.rs”.

Pročitajte još:

Na navode, našeg dobro obaveštenog izvora u tekstu, da je ,,prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović smenjena sa mesta koordinatorke projektnog tima Društva psihologa Srbije“, iz IO DPS tvrde da prof. dr Džamonja Ignjatović nije mogla biti smenjena sa mesta koordinatorke projektnog tima Društva psihologa jer na to mesto nikada nije ni imenovana, kako od strane prošlog, tako ni od strane trenutnog Izvršnog odbora, niti u Društvu psihologa postoji odluka, odnosno dokument koji to potvrđuje.

Društvo psihologa Srbije
Društvo psihologa Srbije

“Prof. Džamonja je od strane aktuelnog IO izabrana za člana projektnog tima. Prilikom izbora koordinatora projektnog tima, prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović je za koordinatora projektnog tima predložila drugu koleginicu, a Izvršni odbor je doneo odluku o angažovanju koordinatora projektnog tima glasanjem između tri predložene kandidatkinje za tu poziciju”.
Takođe, na deo teksta u kojem stoji da čelni ljudi IO „napadaju predsednicu Društva psihologa Srbije (prof. Džamonju) da neovlašćeno potpisuje ugovore bez njihovog odobrenja“, iz IO ističu da prema članu 25. Statuta Društva psihologa Srbije, samo je predsednik Izvršnog odbora nadležan da predstavlja Društvo pred pravnim licima, sudskim i državnim organima, kao i za finansijsko poslovanje Društva.

“Prema Statutu predsednik Društva psihologa Srbije nema ovlašćenje da potpisuje dokumenta u ime Društva, a naročito bez prethodno donete odluke na sednicama Izvršnog odbora. Potpisivanje dokumentacije od strane bilo kog lica, bez odluke Izvršnog odbora je kršenje Statuta Društva psihologa Srbije”, kažu oni.

***

BONUS VIDEO: Utisak Nedelje: Tamara Džamonja, Ana Mirković i Vladimir Borovnica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar