Ivanka Popović Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Apsolutno sam uveren da rektorka Ivanka Popović nije prekršila zakon i da ni jednog jedinog filera u svoj džep stavila nije, rekao je u intervjuu za Istinomerov podkast "U mikrofon“ Aleksandar Popović, profesor Hemijskog fakulteta i predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu.

Reagujući na medijske napise da je Državna revizorska institucija (DRI) podnela krivičnu prijavu protiv rektorke Beogradskog univerziteta zbog nenamenski potrošenih sredstava u iznosu od oko tri miliona dinara u 2019. godini, Popović je izrazio uverenje da ona ima podršku ubedljive većine univerzitetske javnosti.

Povezane vesti:

Ističući da bi lično voleo da se rektorka kandiduje i za sledeći mandat, Popović je ukazao da nije imao uvid u sadržaj krivične prijave, jer do intervjua za Istinomer ona nije stigla u Rektorat. Prema njegovim rečima, „činjenica da su neki mediji objavili postojanje krivične prijave, pre nego što je tužilaštvo u ponedeljak to saopštilo, govori da je iz DRI ili iz tužilaštva ta informacija otišla u medije“.

„U skladu s izjavom premijerke Ane Brnabić da je vladavina prava jedan od tri ključna cilja Vlade i ako smo svi isti pred zakonom, onda bi, kao i u slučaju bivšeg načelnika policije Milačića, neko trebalo da bude uhapšen zbog odavanja službene tajne“, poručio je Popović.

Očekujem da se to desi, naglasio je nekadašnji ministar nauke i ministar energetike, koji je, u vezi sa nenamenskim trošenjem, objasnio da se radi o novogodišnjim dodacima na plate koji su predviđeni kolektivnim ugovorom.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar