Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Prijem i rešavanje žalbi roditelja učenika na rezultate završnog ispita koji nisu imali mogućnost žalbe do danas biće moguć u subotu, 27. juna, od 9 do 12 časova, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prijave se mogu podneti elektronskom putem na mejl [email protected] ili posredno preko matične škole.

Ministarstvo je saopštilo i da manje od 300 učenika nije bilo u mogućnosti da vide jedan od tri testa, od oko 66.955 učenika osmog razreda koji su polagali završni ispit.

„Nijedan test nije izgubljen i svi ti testovi će ručno biti obrađeni i danas objavljeni kako bi učenici imali iste uslove za eventualnu žalbu“, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ministarstvo je navele da je ove godine prvi put primenjen „inoviran i digitalizovan završni ispit“, i da je „došlo do sporadičnih, tehničkih grešaka, koje su usporile proces integracije testa i ID obrazaca, pa samim tim i vidljivost manjeg broja pojedinih testova kod oko 300 učenika, koji nisu mogli da se žale u predvidjenom roku“.

Kao najčešće greške navode: „nepoklapanje ID obrasca učenika sa odgovarajućim testom, dostavljen primerak ID obrasca za učenika, a ne primerak za školu, nedostatak ID nalepnice na testu, ID nalepnica zalepljena ukrivo ili van predvidjenog okvira, nepopunjavanje ličnih podataka na ID obrascu, ista ID nalepnica zalepljena kod dva učenika“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar