Podeli
Foto: Instagram/djole_don

Mala Sofija Markuljević i njeni roditelji već mesecima se bore za lek koji ovoj devojčici od godinu dana može da spase život i pomogne da napravi prvi korak. Sofija boluje od spinalne mišićne atrofije - retke teške i u velikom broju slučajeva smrtonosne bolesti, zbog koje ne može čak ni da samostalno drži glavicu, ni da se kreće. Nada je lek Zolgensma, koji košta 2,1 milion dolara, a terapiju bi trebalo da primi do drugog rođendana. Vreme otkucava, ali Sofijini roditelji ne odustaju. U borbu su se uključile mnoge poznate ličnosti, pevači, sportisti, a rešili su da pomognu i prodavci lubenica.

Naime, na društvenim mrežama danas je osvanula fotografija sa Labudovog brda na kojoj se vidi tezga sa lubenicama i natpis: “1 LUBENICA = 1 SMS. 797 na 3030 za SOFIJU”.

Omiljena letnja poslastica još je slađa, ako znate da ide u one prave, humanitarne svrhe.

Svi su uz Sofiju

U akciju za malu Sofiju uključio se i slavni fudbaler Ronaldo, čiji je dres bio na aukciji.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Neki su rešili da za Sofijin prvi korak prodaju i na aukciju daju svoje omiljene, moćne dvotočkaše.

Sofija je 25. maja napunila godinu dana. Lek Zolgensma, koji važi za najskuplji lek na svetu, prima se do druge godine, a terapija je efikasnija, ako se sa njom krene što ranije. Sofiji i njenim roditeljima želimo još puno rođendana i puno sigurnih koraka kroz život.

Komentari

Vaš komentar