Foto: NOVA S

Stomatolog i specijalista stomatološke protetike Igor Ristić kaže da je sada najbolje vreme za posetu zubaru i rešavanje svih problema sa zubima, jer se ne zna da li nas od jeseni čeka novi talas korone i potencijalno ponovno zatvaranje ordinacija.

„Prvi su u koroni zaustavljeni stomatolozi, a mi smo se i sami zaustavili , međutim, onda smo na kraju i shvatili sa čime imamo problem. Višedecenijsko iskustvo sa zaštitom od raznih kapljičnih infekcija, mi smo redovno koristili i maske i rukavice i naočare, što nisu radili u drugim medicinskim granama. Sa pravilnom zaštitom koju smo dopunili vizirima, mantilima, termometroma i ostalim barijerama u suštini smo to rešili . Ja danas mogu da kažem da je poseta stomatologu danas jedna od bezbednijih poseta medicinskim ustanovama“, ocenio je Ristić u „Probudi se“ na televiziji Nova S.

Ističe i da pacijenti više nisu u strahu.

„Mi smo imali tu pauzu od gotovo dva meseca i posle nje povećan je interes za posetu stomatologu, što je bilo teško ispratiti jer smo morali da sprovodimo sve neophodne procedure za zaštitu. Jasno je da su ljudi u ta dva meseca odgađali sve probleme sa zubima, koji su ih sada sačekali. Te problema treba rešavati sada, jer ne znamo šta nas čeka u narednom periodu u vezi korone“, istakao je Ristić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare