Foto: Shutterstock

Javno-komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" obavljaće funkcionalne probe sistema za grejanje od subote 1. oktobra do ponedeljka 10. oktobra.

Iz Elektrana su danas naveli da probe podrazumevaju proveru rada toplana i kotlarnica, toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, kao i pojedinih grejnih instalacija u objektima po potrebi, prenosi Danas.

Istakli su da funkcionalne probe nisu takozvane „tople probe“ i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije potrošačima, zbog čega su apelovali na potrošače da tom preduzeću ne upućuju prijave kvara ako im radijatori nisu topoli.

„Pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora“, naveli su iz tog preduzeća.

PROČITAJTE JOŠ

Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, a funkcionalne probe trajaće do 10. oktobra. Na sajtu Elektrana navodi se da će probe u ponedeljak biti u toplanama Banovo brdo i Mladenovac i kotlarnicama „Janka Veselinovića“, „Uprava prihoda“, „Sremčica“, „Železnik“ i „Šeher-Andre Nikolića 3“.

U utorak probe će biti u toplanama Novi Beograd, Konjarnik, Zemun i Medaković i kotlarnicama „Vrtlarska“, „Ljutice Bogdana 2“ i „Dom zdravlja Braće Jerković“.

Beogradske elektrane su za sredu zakazale funkcionalne probe u toplanama Cerak, Batajnica, Borča i Višnjička banja i kotlarnicama „Braće Marić 3-7“ i „Barajevo“, kao i obnovljiv izvor energije „Ovča“.

Za četvrtak su probe zakazane u toplani „Mirijevo“, kao i kotlarnicama „Makedonska-Jakšićeva“, „Institut majka i dete“, KBC „Bežanijska kosa“, KBC „Zvezdara-Preševska 31“, KBC „Zvezdara-Dimitrija Tucovića 161“ i KBC „Zvezdara-Dimitrija Tucovića 161 (parna)“.

U toplanama Dunav, Voždovac i Miljakovac probe će biti u petak, 7. oktobra, ali i u kotlarnicama „GAK-Narodni front“, „Luka Beograd“ i „Resnik“.

Na sajtu Elektrana navodi se da korisnici sistema daljinskog grejanja treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar odmah prijave Dispečerskom centru na telefon 011/20-93-100.

BONUS VIDEO Kako će izgledati grejanje iz toplane ove sezone: Da li ćemo se smrzavati ove zime?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar