Valjevo Vojska Srbije
Valjevo Vojska Srbije Foto:Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Goran Stanković

Na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Gradskom trgu u Valjevu danas su zainteresovani mladići i devojke imali priliku da se informišu o svim pojedinostima dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Takođe, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, oni koji su već doneli odluku da pristupe Vojsci Srbije, mogli su da popune prijavu na konkurs i započnu proceduru prijema.

Valjevo je prvi od pet gradova u kome Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije predstavljaju dobrovoljno služenje vojnog roka.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pripadnici Vojske Srbije i Uprave za obaveze odbrane Ministarstva odbrane zainteresovanim mladim ljudima delili su promotivni materijal i informisali ih o prednostima dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Oni su ih takođe informisali i o mogućnostima kasnijeg zaposlenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, uz podsećanje da je javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka stalno otvoren.

Potpukovnik Zoran Filipović iz Uprave za obaveze odbrane kaže da se promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka s oružjem odnosi na mladiće i devojke od 19 do 30 godina.

„S promocijom smo počeli u Valjevu i očekujemo veliku zainteresovanost mladih ljudi, prevashodno zbog poboljšanja materijalnog položaja i standarda pripadnika Vojske Srbije, kao i zbog mogućnosti da kandidati koji dobrovoljno odsluže vojni rok započnu službu u Vojsci Srbije i dobiju priliku za ličnu i profesionalnu afirmaciju“, ističe potpukovik Filipović.

Osim u Valjevu, danas će predstavljanje vojnog poziva biti organizovano u Žitištu, a slede promocije 14. avgusta u Vršcu, 19. avgusta u Loznici i 21. avgusta u Požegi.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare