Foto: Zoran Lončarević

Princeza Katarina Karađorđević uputila je danas, povodom Svetskog dana zdravlja, zahvalnost svim lekarima i medicinskim sestrama koji svakodnevno rizikuju svoje, a spašavajući naše živote, posebno sada u borbi pritiv koronavirusa..

„Hvala vam. Vi ste naši heroji“, navodi se u poruci princeze Katarine.

Svetska zdravstvena organizacija je današnji datum u 2020. godini posvetila medicinskim sestrama i babicama u cilju prepoznavanja njihovog velikog značaja u zdravstvenom sistemu. Medicinske sestre podjednako su bitne kao i doktori, jer bez medicinskih sestara nema ni bolnice.

Podsećajući da njena Fondacija već 11. godinu zaredom organizuje Konferenciju srpske medicinske dijaspore za doktore, princeza Katarina navodi da se po prvi put ove godine u Srbiji organizuje Konferencija medicinskih sestara i tehničara srpske dijaspore.

„Zahvalna sam Bogu što mi je dao šansu da pomažem našim bolnicama i medicinskim radnicima više od 27 godina, i to je glavni cilj moje Fondacija i mene, pogotovo u vremenima poput ovih, kada im je naša podrška i pomoć potrebnija više nego ikada“, kaže princeza Katarina.

Zdravlje je najveće bogatstvo i zato ga čuvajte, poručila je princeza Katarina Karađorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram