Ekoloski protest ispred Predsednistva kampovanje
Princeza Danica i princ Filip Karađorđević Protest ispred Predsedništva Srbije Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ekološkim aktivistima koji već peti dan borave u šatorima ispred zgrade Predsedništva, gde traže donošenje Zakona o zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma i bora, večeras su se, pored glumice Vesne Čipčić, pridružili i princ Filip Karađorđević i njegova supruga, princeza Danica.

Kako je princ Filip napisao na svom Tviter nalogu, njegovi preci su našu državu gradili rame uz rame sa našim seljacima, bez kojih nema ni države.

„Srbija nije na prodaju“, poručio je princ.

Direktor „Kreni-promeni“ Sava Manojlović zahvalio princu Filipu Karađorđeviću i njegovoj supruzi Danici na podršci.

„Hvala vam za sve što činite za ovaj narod“, rekao je Manojlović i zatim uveo bračni par Karađorđević u jedan od šatora kako bi upoznali meštane.

Ekoloski protest ispred Predsednistva kampovanje
Savo Manojlović, princeza Danica i princ Filip Karađorđević Protest ispred Predsedništva Srbije Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsećamo, kampovanje ispred Predsedništva traje već peti dan, a kako je ranije najavljivano trajaće dok se ne ispuni glavni i jedini zahtev – potpuna zabrana iskopavanja litijuma i bora u Srbiji. Do sada im se iz vlasti niko nije obratio, ali ih je danas pozdravio jedan od predsedničkih kandidata Zdravko Ponoš – koji im je doneo i burek.

Vladi Srbije poslat je predlog zakona kojim se traži zabrana iskopavanja litijuma i bora ali kako je večeras rekao predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, republički parlament biće sutra raspušten radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora. Raspuštanjem skupštine vlada ulazi u tehnički mandat.

Manojlović je pozvao na protest sutra u 12 časova, kojim će se, u grupama od 20 do 30 ljudi, blokirati Bulevar Mihajla Pupina i Nikole Tesle. U isto vreme održaće se dodela orednje u Palati Srbije.

****

BONUS VIDEO Izjava – Vesna Čipčić za nova.rs, 14. februar

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare