Seka Aleksić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Postala je sve učestalija pojava da stanarima dižu nekretnine, a kad oni ne mogu da plate, odlaze, a tu cifru imaju i daju - Rusi.

Pevačica Seka Aleksić objavila je na svom Tviter nalogu jednu poruku koja ovih dana plaši mnoge podstanare.

Poznata je situacija da zakupodavci u poslednje vreme povećavaju cene stanova koje izdaju i do nekoliko puta od prvobitnog iznosa. Ova situacija brine zakupce, jer je postala sve učestalija pojava da stanare izbacuju iz nekretnina kako bi se uselili Rusi.

To se desilo i prijatelju Seke Aleksić koji je u roku od 15 dana morao da napusti stan koji je redovno plaćao kako bi se uselila porodica iz Rusije.

„Mom prijatelju u Novom Sadu su juče dali otkazni rok od 15 dana da napusti san jer su ga izdali Rusima za 1.300 evra“, napisala je pevačica i dodala: „Ovoga će biti sve više. Dobro jutro, ljudi“, tvitovala je Seka.

Inače, Sve je više Rusa koji su spremni da izvdoje velike sume novca na mesečnu rentu stana, a to je uticalo na stanodavce koji sve češće povećavaju kirije svojim podstanarima. Nekada je nova cena kirije za pet, a nekada za sto odsto veća od prvobitne.

BONUS VIDEO: Srbija iz ugla Ruskinje i Ukrajinke_Jedni ostaju zauvek, drugi ne mogu do posla, stanarine zapanjile

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare