Podeli
Zrenjanin
Foto: Shutterstock

Građanski preokret saopštio je danas da je podneo prigovor povereniku za informacije od javnog značaja jer Gradska uprava Zrenjanina nije u zakonskom roku odgovorila na pitanje u vezi sa potrebom da kompanija Linglong izradi Studiju o proceni uticaja projekta izgradnje fabrike auto guma na životnu sredinu.

Iz te nevladine organizacije su podsetili da je Gradska uprava Zrenjanina 17. aprila u lokalnom listu “Zrenjanin” objavila obaveštenje o podnetom zahtevu kineske kompanije Linglong za odlučivanje o potrebi procene uticaja projekta na životnu sredinu.

Foto: Promo

“Gradska vlast je tada dala rok od 10 dana da zainteresovani mogu putem elektronske pošte da dostave mišljenje o tom zahtevu. Građanski preokret je 6. maja uputio zahtev za pristup informaciji od javnog značaja Gradu Zrenjaninu, tražeći odgovor na pitanje koliko je gradskoj upravi pristiglo mišljenja o potrebi da investitor Linglong izradi Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu”, stoji u saopštenju.

Pročitajte još:

Podseća se da je svaki organ vlasti dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema zahteva, tražioca obavesti o posedovanju informacije, stavi mu na uvid dokument koji sadrži traženu informaciju, odnosno izda mu ili uputi kopiju tog dokumenta.

“U posebnim slučajevima, dužan je da u roku od sedam dana obavesti tražioca informacije da mu je potreban duži rok da odgovori na zahtev. Takođe, najkasnije u roku od 15 dana svaki organ vlasti mora da donese rešenje ukoliko odbija zahtev i da to odbijanje pismeno obrazloži”, naveli su iz Građanskog preokreta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar