Nikola Jovanović Foto:Nova.rs

Jedan od uzroka situacije sa strujom je elementarna nepogoda, ali „ima i drugih uzroka i faktora“.

“Država se u to potpuno uključila“ i, kada se kriza reši, svi drugi faktori „naći će svoje mesto ispred Vlade Srbije, a samim tim i ispred građana“, rekla je Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike 14. 12 2021.

Obrenovac od jutros dobija grejanje, ali je 30.000 ljudi širom Srbije i dalje bez struje, a 800 trafostanica ne funkcioniše, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović. Imajući u vidu da se ova vlast konstantno bavi samo umanjivanjem posledica štete, ako je trećina kapaciteta EPS van pogona, kako je sama rekla nedavno, pitanje je koliko je stvarno ugroženih u Srbiji zbog pada sistema.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane, dodatno zabrinjava što ministarka kaže da se „država potpuno uključila“ u rešavanje problema. Očekivano bi bilo da je uređena država konstantno uključena u stvari kao što je snabdevanje strujom, da je znala koji su problemi, da je radila na njihovom rešavanju pre svake, pa i ove grejne sezone. Izjava ministarke zapravo samo potvrđuje sumnje da to nije rađeno i da oni gase požar. Nismo ni pomenuli nabavku uglja lošeg kvaliteta, polivanje istog mazutom, nemar u EPS-u, koji vodi Milorad Grčić.

Činjenica je da se pitanje odgovornosti za funkcionisanje velikog sistema kao što je elektroenergetski ne postavlja već gura pod tepih, umesto da pljušte smene i ostavke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar