Preminuo novinar Goran Trifunović

Društvo 22. jan. 202200:58 > 00:59
Podeli:
Goran Trifunovic
Goran Trifunović Foto:Portal/GMinfo

Naš verni prijatelj i kolega Goran Trifunović (1972 – 2022) više nikad neće napisati svoju Pranjansku razglednicu, svoje Porodične tajne, nikada više neće napisati vest iz svog kraja, reportažu o vrednim zemljacima, komšijama, Pranjancima koje je neizmerno voleo i cenio, objavila je redakcija portala GMinfo.

PROČITAJTE JOŠ

Počeo je sa nama da radi 1998. godine na Televiziji Gornji Milanovac, jednoj od najboljih lokalnih televizija u Srbiji, navele su kolege iz ovog medija. Pranjansku razglednicu pisao je za lokalne nedeljnike GMPRESS i Takovske novine, kao i za Čačanski glas, bio je dopisnik dnevnih Naših novina, da bi nakon osnovanja portala GMinfo postao član te redakcije, a prema njegovim tekstovima i Milanovačko pozorište je igralo predstave.

Dostojanstven, principijelan, bez kompromisa u intresu istine i slobode, nije nikada odstupao od svojih vrednosnih sudova, uvek na strani malih, ugnjetavanih, a protiv velikih, moćnih, beskrupuloznih!

Otputovao je 2. janura u Švedsku, na svom FB profilu okačio poslednju fotografiju pasoša i bording karte, poslao redovnu kolumnu redakciji, i najavio sledeću kad se vrati. Već sutradan se razboleo, smešten je u bolnicu, iz koje nije uspeo više da nam pošalje nijedan tekst, stoji u objavi. Zbogom druže naš, želimo ti lepe livade i pašnjake nebeske, kao i u tvojim Pranjanima. Pripremi sve gore, nastavićemo tamo jednog dana opet zajedno.

BONUS VIDEO: Srđan Valjarević o Slaviši Lekiću: Retka osobina na toj tvojoj stolici

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar