Foto: Nova.rs

U poslednja 24 sata dve osobe su preminule, dok su još 203 osobe zaražene koronavirusom.

Testirano je 6.504 osoba, a na respiratorima se nalazi 25 pacijenata.

***

Podsetimo, juče je zaraženo 245 osoba, a jedna osoba je preminula. Takođe, juče je bila hospitalizovana 351 osoba, dok su 22 pacijenta bila na respiratorima. Testirano je bilo 6.428 osoba.

***

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je kako će insistirati na tome da lokalni Krizni štabovi više ne izdaju „specijalne dozvole“ za svadbe i proslave, pošto upravo takva okupljanja, kako je ocenio, daju priliku virusu korona da cirkuliše.

Lončar je podsetio da je pre nedelju dana u bolnicama bilo nešto više od 270 pacijenata sa kovidom, da bi ih danas bilo 359.

***

Nošenje zaštitnih maski uskoro će biti obaveza i na otvorenom prostoru kada dolazi do kontakata, rekao je imunolog Srđa Janković.

On je na TV Prva rekao da u zatvorenom prostoru uopšte nema diskusije da je maska neophodna i poručio da su fizička distanca i maske okosnica prevencije zaražavanja i obolevanja, i prevencije umiranja od bolesti kovid-19.

***

Epidemiolog Predrag Kon kazao je danas da Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje epidemije koronavirusa neće dozvoliti da taj virus „nastavi masovno da se razmnožava, a da se ne preduzmu odgovarajuće mere“.

Kako prenosi agencija Beta, Kon je za Televiziju “Hepi” rekao da nije siguran da li će mere biti donošene “sa ili bez vanrednog stanja”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare