Natalija Cvetković
Natalija Cvetković Foto: Društvene mreže

Preminula je Natalija Cvetković (24) iz Beograda, kojoj je srce iznenada stalo 26. avgusta tokom boravka u Crnoj Gori, a tamošnji lekari je oživeli, i koja je u utorak avionom prebačena iz bolnice u Kotoru na VMA. To su za Telegraf.rs potvrdili roditelji devojke.

Natalija je preminula noćas u 00:15 sati.

Roditelji su o smrti ćerke saznali danas, kada su pozvali da provere u kakvom je stanju.

„Lekari su dali sve od sebe, ali nije bilo pomoći“, potvrđeno je za Telegraf.

Nataliji je srce iznenada stalo 26. avgusta, tokom boravka u Crnoj Gori. Srećom, lekari Hitne pomoći brzo su reagovali i uspešno je reanimirali. Ona je bila smeštena u kotorskoj Opštoj bolnici, da bi posle nekoliko dana avionom bila prebačena na VMA.

Devojka je nekoliko dana bila u komi, a njeni roditelji su za Telegraf.rs prvi put govorili o danu kada joj je srce iznenada stalo.

Natalija je prevezena avionom u Beograd, iako se isprva u apelima tražio helikopterski transport.

„Dovezena je avionom iz Crne Gore uz pratnju podgoričkih lekara. Bilo je reči da treba helikopter. Nama je čak i javljeno da su bili spremni i policijski helikopter, i vojni da polete, međutim, lekari su odlučili da je bolji način transporta avionom jer je kraći. Ovde na Surčinu ju je čekao sanitet, koji ju je prevezao na VMA“, rekao je otac Dragan ranije za ovaj portal.

Bol u grudima

Dan pre nego što je Nataliji stalo srce, ona se ni na šta nije žalila. Ujutro kad je ustala nije joj bilo dobro. Žalila se na bol u grudima:

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Prethodno veče smo sedeli sa komšijama, pričali. Uobičajen dan. Ujutro je ustala, i požalila se da joj nije dobro. Pitala sam je da pozovem Hitnu pomoć, ona kaže: „Ne, biću dobro!“. Dala sam joj meda i vode. Ustala je, otišla u kupatulo, onda je opet imala neki napad. Počela je da se onesvešćuje. Imala je bol u grudima. Žalila se: „Tu me boli, tu me steže“.

U jednom momentu Natalija nije mogla ni da kaže šta joj je.

„Vi ne očekujete tako nešto od osobe od 24 godine. To je šok. Niko ne pomišlja na srce“, rekli su ranije njeni roditelji.

Podsećamo, nakon što joj je pozlilo, lekari Hitne pomoći su uspešno reanimirali Nataliju, a potom je smeštena u kotorsku Opštu bolnicu u kojoj se nalazila posle reanimacije i povratka u život.

Natalija je diplomirala na Mašinskom fakultetu. Ovog leta je provela dva, tri meseca u Rafailovićima. Pre četiri godine obavila je i preglede za pilota i bila potpuno zdrava.

Bonus video: Sukob protestanata u Cetinju


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare