Premijerka Srbije: Put do Požege do 19. decembra

Društvo 25. mar. 202121:10
Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su izvođači radova obećali da će autoput Miloš Veliki do Požege biti završen do Svetog Nikole, 19. decembra ove godine.

Brnabić je, u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika, rekla da „otvaraju i tu deonicu Čačak – Požega“ i istakla da je to „velika stvar“.

„Što se autoputa tiče, osim ako nemamo dodatnih nekih ozbiljnih problema koje može da nam napravi koronavirus, zaražavanja radnika koji rade na autoputu, mislim da tu imamo odlične partnere kineski ‘Siar bisi’, neverovatno kvalitetna kompanija, ispunjavaju sve što kažu, tako da ja verujem da ćemo imati do kraja godine autoput do Požege, a onda krećemo dalje Požega-Kontroman, ono što je važno za taj deo Srbije“, rekla je ona.

Brnabić je navela da se paralelno sa tim radi i uređivanje Ovčarsko-kablarske klisure koja je biser Srbije.

„Želimo da pokažemo građanima da radimo paralelno na stvarima. Da ne kasnimo. Ako već izmeštamo saobraćaj iz Ovčarsko-kablarske klisure, zahvaljujući autoputu,  odmah ćemo ovo da sređujemo kao izuzetnu turističku i prirodnu destinaciju, predeo izuzetne prirodne lepote“, rekla je ona.

Brnabić je istakla da je samo za sređivanje Ovčarsko-kablarske klisure u 2020. godini izdvojeno 100 miliona dinara.

Komentari

Vaš komentar